Silkeborg Veteranrally for 12. gang

10.08.2012

Traditionen tro medvirkede Dantra også dette år i Danmarks formentlig største rally for veteranlastbiler, Silkeborg Veteranrally, der i år blev afholdt for 12. gang.

  

Dantra deltog som vanligt med sin gamle DAF-trækker, der også i år vakte stor opmærksomhed. Den var i øvrigt eneste deltagende DAF i løbet, der var domineret af biler fra Scania, Mercedes og Volvo. Mange lokale kender Dantra-bilen og husker stadig, dengang den blev købt og restaureret af vognmand Svend Aage Jensen, der var anden generation i familievirksomheden.

  

– Løbet startede som altid med, at alle biler samledes en lørdag morgen hos DAB i Silkeborg, og klokken 10 blev den første bil sendt af sted. Ruten gik via Virklund til Gjessø og derefter over Them, Salten, Bryrup og Vrads til Dantra-domicilet i Hjøllund, hvor der fra klokken 12 til 13 blev serveret frokost for kørerne. Samtidig fik pressen og andre interesserede mulighed for at fotografere de mange flotte biler samt få en snak med deres chauffører, fortæller kørselsleder Carsten Halvor Nielsen, der også i år havde taget plads i den røde Dantra-trækkers førerhus.

 

 – Klokken 13 startede løbets anden etape. Her gik turen videre fra Hjøllund via Isenvad, Bording, Engesvang, Funder og Balle tilbage til startstedet i Silkeborg. Alt i alt blev det til godt 80 kilometer. Undervejs skulle vi løse forskellige opgaver på de ni poster, fortsætter han.

 

Blandt de ikke færre end 110 deltagende biler var også veteranlastvogne fra Tyskland, Holland, Sverige og Norge. Den ældste af bilerne var fra 1929, mens den yngste var knap 30 år gammel.

 

 Læs mere om Silkeborg Veteranrally på www.silkeborgveteran.dk.