Dantra giver lokalsamfund adgang til hjertestarter

Nu får lokalsamfundet i Hjøllund også glæde af hjertestarteren og Dantras løbende førstehjælpskurser. I samarbejde med den lokale idrætsforening har vi nemlig taget initiativ til at flytte hjertestarteren til et udendørs skab, som både vi selv og idrætsforeningen har adgang til. Med en placering ud til hovedvej 13, ca. 200 meter fra Hjøllunds idrætshal og forsamlingshus, er hjertestarteren nemt tilgængelig i et nabolag, hvor mange mennesker dagligt færdes.

– Vi har jo netop anskaffet hjertestarteren for i yderste konsekvens at kunne redde menneskeliv. Derfor er det kun naturligt for os også at stille den til rådighed for lokalsamfundet, så flere kan få adgang til hurtig hjælp, siger adm. direktør Kenneth Jensen.

Hjertestarteren er en transportabel, batteridreven maskine, som betjenes manuelt. Ved at afgive elektrisk stød kan den genetablere normal blodcirkulation i et hjerte, som er holdt op med at pumpe blodet rundt. Den kan ikke fejlbetjenes og er let at bruge.

Ved hjertestop reduceres chancen for at overleve ganske betragteligt for hvert minut, der går uden basal førstehjælp. Derfor kan en hurtig indsats med hjertestarteren gøre en stor forskel. Alle må bruge apparatet, som man er godt rustet til at betjene efter et kursus i livreddende førstehjælp.

– Vi har inviteret idrætsforeningen til at deltage på et førstehjælpskursus dette efterår for at klæde deres folk godt på til livreddende førstehjælp og til at betjene udstyret. Når kurset har været afholdt, flytter vi hjertestarteren ud til sin nye plads, oplyser Kenneth Jensen