Generationsskifte i Dantra

Dantra fuldfører glidende generationsskifte.

Et glidende generationsskifte bliver komplet, når Kenneth Jensen den 1. marts overtager posten som adm. direktør for Dantra. Dermed overdrages stafetten fra 3. til 4. generation i den ekspansive familievirksomhed.

Den seneste tid har været begivenhedsrig i transportkoncernen Dantra, der på under et år har etableret selskaber i to nye lande. Nu har den 90 år gamle virksomhed indledt næste fase i sit glidende generationsskifte, som fuldføres den 1. marts. Da overtager Kenneth Jensen posten som administrerende direktør fra sin far, vognmand Helge Jensen. – Selvom Dantra er en virksomhed i udvikling, lægger vi vægt på kontinuitet. Derfor gennemføres generationsskiftet som en glidende overgang, siger vognmanden, der sidste år kunne fejre 45 års jubilæum. Sønnen har arbejdet i Dantra siden 2004, hvor han startede som kørselsleder. Siden blev han udnævnt til afdelingschef og har senest igennem snart to år været virksomhedens driftsdirektør. – Kenneth har gennem de seneste syv år tilegnet sig bred erfaring og indsigt på alle niveauer af virksomhedens drift. Dermed har han de rette forudsætninger for at varetage den overordnede ledelse fremover, vurderer Helge Jensen.

90 år på familiens hænder
Dantra har siden grundlæggelsen i 1920 været ejet og drevet af familien Jensen, og med Kenneth Jensens indtræden som adm. direktør overdrages stafetten fra 3. til 4. generation. Ejerkredsen omfatter fortsat Helge Jensen, sønnen Kenneth samt datteren Disa. Direktørskiftet ledsages ikke af andre ændringer i koncernens ledelse. – Bestyrelsens sammensætning forbliver uændret, og der gennemføres ikke ændringer i den daglige ledelse bortset fra min udtræden, forklarer Helge Jensen, der således fortsat vil have plads i Dantras professionelle bestyrelse sammen med Preben Mehlsen, Uffe Damgaard Thomsen og Henrik Lyhne. Helge Jensen vil derudover stadig varetage en række udviklings- og driftsopgaver. I fremtiden vil han fokusere på koncernens aktiviteter i udlandet. – Efter 1. marts vil jeg koncentrere mig om at udvikle vore datterselskaber i Tyskland og Litauen, hvor vi oplever et betydeligt potentiale, siger han.

Vil fortsætte vækstkurs
Under Kenneth Jensens ledelse vil Dantra fortsætte sin ekspansive kurs, der senest har ført til etablering af virksomhed i Sverige som det fjerde land. – Vi agerer på et konkurrencepræget marked, hvor det er nødvendigt at tilbyde den rette kombination af ansvarlighed, kvalitet og fornuftige priser. Dantras udvikling til en større, international aktør giver synergi og stordriftsfordele, som i sidste ende kommer kunderne til gode. Den vej vil vi fortsat følge, siger han.

Vognmand Helge Jensen overlader pr. 1/3 direktørposten til sin søn, Kenneth, der er 4. generation i virksomheden.

Helge Jensen forbliver aktiv i Dantras bestyrelse og vil fortsat varetage en række drifts- og udviklingsopgaver.

Siden starten for 90 år siden er både køretøjerne og virksomheden blevet mange gange større.

Dantra har været ejet og drevet af familien Jensen siden starten i 1920. Dengang bestod aktiviteterne i trætransport fra de midtjyske skove.

Helge Jensen (t.v.), der her ses sammen med branchedirektør Michael Svane fra DI Transport, kunne sidste år fejre 45 års jubilæum i Dantra