Markant oprustning: Midtjysk vognmand investerer i 20 nye lastbiler

Skrevet af: Stig Dahlgren Atzen – Journalist

Dantra i Hampen får 30 nye tanke og 20 nye lastbiler hjem i en oprustning, som skal sikre, at de er top-tre i Skandinavien

TRANSPORT Det kører for Dantra i Hampen. Virksomheden kører med tankbiler med blandt andet brændstof, syrer og andet kemisk materiale, der kræver særlig sikker transport.

Firmaet har ifølge direktør og ejer, Kenneth Jensen, vækstet de seneste syv år. Det resulterer nu i, at Dantra opruster sin flåde af både tanke og lastbiler markant.

Hele 20 nye lastbiler og 30 nye tankbiler bliver drypvist leveret i løbet af 2022.

De helt store vil måske trække på skuldrene over vores investering. Men den er stor for os. Det er den da
– siger Kenneth Jensen.

Familievirksomheden, som han sidder i førerhuset for som fjerde generation, ejer i forvejen omkring 130 lastbiler og 180 tankvogne. Udover at være i Danmark, har Dantra også afdelinger i Sverige og Litauen og beskæftiger omkring 250 medarbejdere.

Selvom Dantra har vokset enormt meget, siden Kenneth Jensens bedsteforældre drev virksomheden, er det ikke vækst, det handler om for ham. Han »vil hellere være bedst end størst«.

Min far sagde altid, at det kun tager 10 minutter at rive noget ned, som det har taget 100 år at bygge op
– fortæller Kenneth Jensen.

Stærke leverandører

Det er ikke hvem som helst, der kan hente nye vogne og tanke i øjeblikket.

Der er stor efterspørgsel på både lastbiler og tanke i branchen, fordi der generelt er gang i transportsektoren.

Ikke desto mindre er det lykkes Kenneth Jensen og Dantra at opruste markant. Tankene er dertil specielle i den forstand, at de skal være i stand til at fragte eksempelvis syrer og baser.

Hvis vi ikke har noget ordentligt udstyr, får vi ikke lov til at læsse ved vores kunder. Materiellet skal være ordentligt. Det betyder også, at hvis en kunde har brug for mere hjælp, så har vi udstyret
– siger Dantra-direktøren.

Hemmeligheden i at kunne få de vogne, Dantra har brug for, ligger ifølge direktøren i, at Hjøllund-firmaet med 100 år på bagen har stor troværdighed.

Forholdet til vores leverandører går langt tilbage. Det betyder noget i pressede tider
– understreger Kenneth Jensen

Kvalitet over pris

Udover at verdenshandelen har kørt på skinner under corona, er der også sket en ændring i, hvad kunderne efterspørger. I kølvandet på finanskrisen handlede det om at være billigst, men under corona viste det sig ifølge Kenneth Jensen mere værd at være driftsikker og kvalitetsorienteret, selvom det er lidt dyrere.

I årene efter finanskrisen var det meget pris, man kiggede efter. Men nu har man under corona måsket oplevet, at den billige løsning ikke kunne levere
– fortæller han.

Det betyder, at efterspørgslen mere end nogensinde bevæger sig ind i den retning, der ifølge Kenneth Jensen kendetegner Dantra.

Det er meget vigtigt for os, at vi leverer en god kvalitet. Vi vil hellere være bedst, end vi vil være størst eller noget andet
– fastslår han.

 

De nye vogne er noget større end de speciallavede legetøjsvogne, der er hos Dantra. Legetøjsvognene koster 1000 kroner stykket og findes kun i de 150, som er hos Dantra. Foto: Tom Laursen