Nyheder / Generationsskifte i Dantra

Generationsskifte i Dantra

Et glidende generationsskifte bliver komplet, når Kenneth Jensen den 1. marts overtager posten som adm. direktør for Dantra. Dermed overdrages stafetten fra 3. til 4. generation i den ekspansive familievirksomhed.

Dantra fuldfører glidende generationsskifte

Den seneste tid har været begivenhedsrig i transportkoncernen Dantra, der på under et år har etableret selskaber i to nye lande. Nu har den 90 år gamle virksomhed indledt næste fase i sit glidende generationsskifte, som fuldføres den 1. marts. Da overtager Kenneth Jensen posten som administrerende direktør fra sin far, vognmand Helge Jensen. – Selvom Dantra er en virksomhed i udvikling, lægger vi vægt på kontinuitet. Derfor gennemføres generationsskiftet som en glidende overgang, siger vognmanden, der sidste år kunne fejre 45 års jubilæum. Sønnen har arbejdet i Dantra siden 2004, hvor han startede som kørselsleder. Siden blev han udnævnt til afdelingschef og har senest igennem snart to år været virksomhedens driftsdirektør. – Kenneth har gennem de seneste syv år tilegnet sig bred erfaring og indsigt på alle niveauer af virksomhedens drift. Dermed har han de rette forudsætninger for at varetage den overordnede ledelse fremover, vurderer Helge Jensen.-

90 år på familiens hænder

Dantra har siden grundlæggelsen i 1920 været ejet og drevet af familien Jensen, og med Kenneth Jensens indtræden som adm. direktør overdrages stafetten fra 3. til 4. generation. Ejerkredsen omfatter fortsat Helge Jensen, sønnen Kenneth samt datteren Disa. Direktørskiftet ledsages ikke af andre ændringer i koncernens ledelse. – Bestyrelsens sammensætning forbliver uændret, og der gennemføres ikke ændringer i den daglige ledelse bortset fra min udtræden, forklarer Helge Jensen, der således fortsat vil have plads i Dantras professionelle bestyrelse sammen med Preben Mehlsen, Uffe Damgaard Thomsen og Henrik Lyhne. Helge Jensen vil derudover stadig varetage en række udviklings- og driftsopgaver. I fremtiden vil han fokusere på koncernens aktiviteter i udlandet. – Efter 1. marts vil jeg koncentrere mig om at udvikle vore datterselskaber i Tyskland og Litauen, hvor vi oplever et betydeligt potentiale, siger han.-

Vil fortsætte vækstkurs

Under Kenneth Jensens ledelse vil Dantra fortsætte sin ekspansive kurs, der senest har ført til etablering af virksomhed i Sverige som det fjerde land.

Vi agerer på et konkurrencepræget marked, hvor det er nødvendigt at tilbyde den rette kombination af ansvarlighed, kvalitet og fornuftige priser. Dantras udvikling til en større, international aktør giver synergi og stordriftsfordele, som i sidste ende kommer kunderne til gode. Den vej vil vi fortsat følge.

- Kenneth Jensen

Kontakt os

Jeg har som speditørelev fået lov at arbejde meget selvstændigt og med stort ansvar helt fra starten af min elevtid.

Mine erfarne kolleger sørger for at give mig en god oplæring og masser af støtte.

Jeg synes jobbet som speditørelev er både afvekslende og spændende, da der ikke er to dage der er ens. Du ser også hurtigt resultatet af dit arbejde.

Jeg bliver dagligt udfordret af kunder for at finde de mest optimale transportløsninger til dem. Det synes jeg er spændende.

Ud over de mange koordinerende opgaver, får man også lært en masse om de regler der skal overholdes i forskellige lande og bliver dygtig til geografi. 

Camilla, tidligere speditørelev