Nyheder / Silkeborg Veteranrally for 14. gang

Silkeborg Veteranrally for 14. gang

Dantra deltog som vanligt med sin gamle, røde DAF V 1600 DD fra 1964, der var vasket og pudset til lejligheden, og som også i år vakte stor opmærksomhed. Der var denne gang tilmeldt over 120 lastbiler, som blev tildelt startnumre efter alder – så når vores fik nr. 39, viser det, at DAF’en tilhører den ældste tredjedel af de deltagende biler. Mange lokale kender lastvognen og husker stadig, dengang den blev købt og restaureret af vognmand Svend Aage Jensen, der var anden generation i familievirksomheden.

Humøret var højt fra starten, hvor de deltagende biler blev parkeret side om side, mens vi alle spiste morgenmad sammen. Snakken gik livligt, og det var tydeligt, at mange gamle venner og bekendte mødtes her. Der var masser af nostalgi på programmet, da der blev hyggesnakket om ’de gode gamle dage’, fortæller Kjeld Lundgreen fra Dantra AB i Sverige, der sammen med kollegaen Flemming Jensen fra Dantra A/S havde taget plads i den røde trækkers førerhus.-

Starten gik som altid en lørdag formiddag fra DAB i Silkeborg, og en efter en kørte de deltagende veteranlastbiler ud på ruten. Undervejs skulle der findes fem poster med forskellige udfordringer – dels spørgsmål, dels prøver, der skulle udføres med veteranlastbilerne. Et af spørgsmålene gik på, om Volvo både har haft en G88- og en G89-model. Det korrekte svar er i øvrigt ja.

Årets frokosthvil blev holdt hos Demstrup Autotransport, hvor sandwichene blev skyllet ned med sodavand og en snak om gamle dage i hyggeligt selskab, inden turen gik videre mod de sidste poster og herefter retur til Silkeborg.-

Det var alt i alt en rigtig dejlig dag, hvor vor gamle, flotte DAF spandt som en kat i landskabet omkring Silkeborg og overalt på ruten
blev mødt af vinkende mennesker, som havde taget plads med borde og picnickurve for at følge veteranrallyet.

- Flemming Jensen

Blandt de over 120 deltagende biler var der også en del veteranlastvogne fra udlandet. Mens den ældste af bilerne var over 80, var den yngste godt 30 år gammel.

Læs mere om Silkeborg Veteranrally på www.silkeborgveteran.dk.-

Kontakt os

Jeg har som speditørelev fået lov at arbejde meget selvstændigt og med stort ansvar helt fra starten af min elevtid.

Mine erfarne kolleger sørger for at give mig en god oplæring og masser af støtte.

Jeg synes jobbet som speditørelev er både afvekslende og spændende, da der ikke er to dage der er ens. Du ser også hurtigt resultatet af dit arbejde.

Jeg bliver dagligt udfordret af kunder for at finde de mest optimale transportløsninger til dem. Det synes jeg er spændende.

Ud over de mange koordinerende opgaver, får man også lært en masse om de regler der skal overholdes i forskellige lande og bliver dygtig til geografi. 

Camilla, tidligere speditørelev