Nyheder / Udlært som Dantra-chauffør

Udlært som Dantra-chauffør

Dantra A/S har netop uddannet sin første faglærte chauffør i nyere tid, Carsten Brun Iversen, 25 år. Den 4. april 2018 kunne den stolte chauffør modtage sit chaufførbevis efter veludstået læretid. Han er den første af mange kommende tankbilchauffører, der skal uddannes hos Dantra for at imødegå manglen på chauffører. Endnu en elev er i gang med uddannelsen, og Dantra vil løbende have elever under uddannelse til chauffør, fortæller logistikdirektør Marc Jeel.

Helt generelt gør vi det i erkendelse af, at det er svært at finde folk med de rigtige kompetencer. Vi skal bruge folk af et helt særligt stof. Det kan have store konsekvenser at begå fejl, når man leverer kemikalier og andre flydende produkter med en stor tankvogn. Vi går ikke nødvendigvis efter unge studerende med en snit på 10,5, faktisk har vi flere ordblinde chauffører. Men man skal hoved og hænder skruet rigtigt på, kunne holde hovedet koldt, være serviceminded og være i stand til at snakke med alle mulige mennesker. Man er jo firmaets repræsentant, når man er ude ved kunderne.

- Marc Jeel

Uddannelsen til chauffør tager tre et halvt år, hvis man ikke i forvejen har kurser eller en anden passende uddannelse. Man får lærlingeløn fra dag ét, og i løbet af uddannelsen får man betalt et stort kørekort til både forvogn samt anhænger. Efter endt uddannelse kan man regne med en god og stabil løn, gode muligheder for at tjene ekstra, god jobsikkerhed, gode muligheder for at avancere til Masterdriver og derefter kørselsleder med kontortid og funktionærstatus, hvis man har flair for it og systemer.

Man kan derfor undre sig over, at så få interesserer sig for branchen, men vi tror, det skyldes uvidenhed om faget, så vi tager meget ud på forskellige skoler for at fortælle om det

- Marc Jeel

Dantra modtager altid gerne henvendelser fra unge mennesker, der vil høre mere om mulighederne for en uddannelse som faglært chauffør-

Kontakt os

Jeg har som speditørelev fået lov at arbejde meget selvstændigt og med stort ansvar helt fra starten af min elevtid.

Mine erfarne kolleger sørger for at give mig en god oplæring og masser af støtte.

Jeg synes jobbet som speditørelev er både afvekslende og spændende, da der ikke er to dage der er ens. Du ser også hurtigt resultatet af dit arbejde.

Jeg bliver dagligt udfordret af kunder for at finde de mest optimale transportløsninger til dem. Det synes jeg er spændende.

Ud over de mange koordinerende opgaver, får man også lært en masse om de regler der skal overholdes i forskellige lande og bliver dygtig til geografi. 

Camilla, tidligere speditørelev