Silkeborg Veteranrally for 13. gang

Dantra deltog som vanligt med sin gamle, røde DAF V 1600 DD fra 1964, der også i år vakte stor opmærksomhed. Den var i øvrigt eneste deltagende DAF i løbet, der var domineret af biler fra Scania, Mercedes og Volvo. Mange lokale kender Dantra-bilen og husker stadig, dengang den blev købt og restaureret af vognmand Svend Aage Jensen, der var anden generation i familievirksomheden.

– Som det nærmest er tradition under Silkeborg Veteranrally skinnede solen fra en næsten skyfri himmel. Løbet startede som altid med, at alle biler samledes lørdag morgen hos DAB i Silkeborg, og klokken 10 blev den første og ældste bil sendt af sted, som i år var en Ford A fra 1931, fortæller kørselsleder Carsten Halvor Nielsen, der sammen med en nu pensioneret mekaniker fra Dantra havde taget plads i den røde trækkers førerhus.

Ruten gik dette år mod øst ud af Silkeborg. I Hårup drejede bilerne fra hovedvejen og fortsatte ad de små, gamle landeveje igennem et meget flot landskab med skove, bakker og vandløb – via Skjørring, Sjelle og Fajstrup til Vitten, hvor årets frokosthvil blev holdt hos Frode Laursen.

– Under hvilet i Vitten fik pressen og andre interesserede mulighed for at fotografere de mange flotte biler samt få en snak med deres chauffører. Der var en del nye deltagere fra både ind- og udland. Fra Schweiz kom en Scania LV 75 årgang 1962, der vandt prisen som publikums yngling. Klokken 13 startede løbets anden etape, der gik tilbage til Silkeborg via Hammel, Fårvang, Gjern Bakker og Resenbro, fortsætter han.

Blandt de ikke færre end 110 deltagende biler var også mange veteranlastvogne fra udlandet. Mens den ældste af bilerne var over 80, var den yngste godt 30 år gammel.

Læs mere om Silkeborg Veteranrally på www.silkeborgveteran.dk.