Veteran rally 4 – Juni 2011

Dantra deltog igen i Silkeborg Veteranrally

Flemming og Carsten Halvor fra Dantra deltog traditionen tro i Danmarks formentlig største rally for veteranlastbiler, Silkeborg Veteranrally, der i år blev afholdt for 11. gang. Denne gang fik makkerparret tildelt startnummer 40.

’Modulvogntog’ med aldrende trækker
Som altid var der mange biler med, og Dantra deltog med sin gamle DAF-trækker, der også i år vakte stor opmærksomhed. Mange lokale kender bilen og husker stadig, dengang den blev købt og restaureret af vognmand Svend Aage Jensen, der var 2. generation i familievirksomheden.

– Vi tog os god tid til at se på alle de andre deltagende lastbiler, og som sædvanlig var der utrolig mange flotte biler med. Især ét vogntog – trukket af en Scania Vabis L71 fra 1959 – var imponerende. Det var nemlig bygget op efter modulprincippet med trækker, sættevogn og efterspændt hænger, fortæller kørerne fra Dantra.

Pitstop hos Dantra d. 2. juni 2012
Starten gik fra Silkeborg og ad hovedvej 15 mod Aarhus. I Laven gik det så hurtigt ned ad bakken, at Dantra-kørerne missede et skilt og måtte længere ned ad vejen for at vende. Herefter gik det over stok og sten til Harlev og videre til Brabrand, hvor der var middagspause hos vognmand Ole Larsen. – Efter frokosten gik turen ad de små landeveje igennem Skovby, Galten og Låsby og via Voel og Resenbro tilbage til Silkeborg, hvor vi efter at have indleveret vores scorekort fra de indlagte stop sluttede af med en pølse og en sodavand, siger Carsten Halvor.

Dantra-folkene fik også lejlighed til en snak med rallyets arrangører, Jens Christian Beck
og Knud Hedegaard. Flemming fortæller: – Ud over at mobbe os, fordi vi ikke havde spændt en passende tank efter vores veterantrækker, kunne de fortælle, at de planlægger at lave det store middagsstop hos Dantra i Hjøllund under rallyet d. 2. juni 2012. Vi kan altså forvente, at der bliver mulighed for at studere alle bilerne på nært hold her i Hjøllund til næste år, slutter han.

Læs mere om Silkeborg Veteranrally på www.silkeborgveteran.dk.